Dell’e Talip Var

Unknown | 07:05 | 0 yorum


New York Times gazetesinin haberine göre Amerika merkezli yatırım şirketlerinden Blackstone Group, dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden birisi olan Dell’i satın almak için teklifte bulunduğu belirtildi. Teklifte şirket hisse fiyatının 13,65  ile 15 dolar arasında öngörüldüğü sanılıyor.
29 yıllık şirketin kurucusu Michael Dell de Şubat ayının başında başka bir yatırım şirketi olan Silver Lake Partners ile ortaklı olarak 24.4 milyar dolarlık bir şirket içi satın alma kararı almış ve bu teklifte de hisse fiyatı 13,65 dolar belirlenmişti. Blackstone şirketinin teklifinin daha önce Michael Dell tarafından sunulan teklif ile aynı veya onun üzerinde olması ihtimali konuşuluyor.
Dell’in hali hazırda büyük yatırımcılarından olan Yacktman Asset Management ve Southeastern Asset Management, şirketin 24.4 milyar dolardan daha fazla edeceğini görüşünde.
Blackstone’ın, ayrıca, satın almadan sonra Dell’in finansal servislerini elden çıkaracağı da yazılanlar arasında. Bu bölümü GE Financial’a satmak için GE ile görüşmelere başladığı bile söyleniliyor.
Wall Street Journal’ın bugünkü haberine göre Blackstone firmasının Dell’i satın alması halinde Michael Dell’in CEO’luk görevini bırakması oldukça yüksek bir olasılık.

Category: ,

Yazar Hakkında:
!BR@H!M F!R@T Blogumuzda paylaşılan her şey tanıtım amaçlıdır. Telif ihlali olan paylaşımları iletişim kutusundan bize ulaştırabilirsiniz.

0 yorum