Apple TV Nedir?

Unknown | 07:03 | 0 yorum


Apple TV her ne kadar adında TV olsa da bir televizyon değil. Peki ama nedir Apple TV? Apple mağazalarında 99 dolar fiyat etiketiyle satılan bu mucizevi minik kutunun amacı, aynı kablosuz ağa bağlı Apple cihazlarındaki görüntüyü ve sesi televizyonunuza aktarmak. Diyelim ki kaliteli yüksek çözünürlüklü bir filminiz var. Bu filmi bilgisayarınızın 15″-17″ ekranlarda mı izlemek istersiniz yoksa, ses sisteminizi bağladığınız 106 ekran LED televizyonunuzda mı izlemek istersiniz? Cevabınız büyük ekran ise Apple TV tam size göre bir ürün. 16 Mart itibari ile satışa sunulan Apple TV Amerika’da çok kısa bir sürede istediği etkiyi yaratmışa benziyor. Apple’ın bulut teknolojisi olan iCloud da yeni Apple TV’nin yenilikleri arasında. iCloud desteği ile birlikte iTunes Match hizmetinin de tüm özelliklerinden yararlanılabiliyor.
AirPlay özelliği de HD revizyonuna uğramış.  AirPlay’i, Apple cihazlarındaki görüntüyü ve sesi televizyon ekranına aktarma teknolojisi olarak tanımlayabiliriz. AirPlay, iPad 2, yeni iPad, iPhone 4 ve iPhone 4s üzerindeki video, müzik, oyun vb. içeriği televizyon ekranına aktarıyor. Bu özellik şu an piyasada olan Apple TV’lerde de bulunuyordu fakat 1080p desteği sayesinde özellikle yeni iPad’in tam ekran görüntü aktarması bekleniyor. Bu sayede HD televizyonlarda iPad üzerinden tam ekran film oynatmak mümkün olacak.

Category:

Yazar Hakkında:
!BR@H!M F!R@T Blogumuzda paylaşılan her şey tanıtım amaçlıdır. Telif ihlali olan paylaşımları iletişim kutusundan bize ulaştırabilirsiniz.

0 yorum